Slik velger du riktig vinskap!

Om du skal kjøpe vinskap for første gang, eller har bestemt deg for at du trenger flere skap til bruk hjemme eller på hytta, spørsmålet er uansett – hvilken vinskaptype skal du velge?

VINSKAP GUIDEN

Frittstående plassering? Hvor mange temperatursoner trenger jeg? Hvilken farge? Og hva er egentlig forskjellen på integrert og innebygd?

Vi har satt sammen denne oversikten slik at det skal være enklere for deg å finne et vinskap som passer til deg og dine behov. – Først kan det være lurt å stille seg noen spørsmål:

1. Hvor mange flasker vil du ha plass til i vinskapet?

Det er ikke alltid like lett å vite på forhånd, men et godt tips er å velge et vinskap med kapasitet for flere flasker enn hva du i utgangspunktet har tenkt deg. Med et vinskap vokser interessen og du vil raskt merke fordelene med et vinskap.

2. Hvor mye plass har du til vinskapet hjemme?

Hvor mye plass har du til vinskapet kan være avgjørende for valg av vinskap. Vi har vinskap i størrelser helt nede i 15 cm bredde for deg med mindre plass, og som stort sett alle enkelt vil finne plass til. Temptech har også et stort utvalg store vinskap for deg som med god plass og større samlinger. 

Vi kan anbefale frittstående vinskap dersom ønsker frihet og større muligheter for å endre plassering i etterkant. De aller fleste av våre vinskap for innbygging og integrering kan også plasseres frittstående. Her er det viktig å tenke på at frittstående vinskap bør ha en klaring på 10 cm rundt skapet for å forhindre overoppheting.

3. Skal du plassere vinskapet inn i kjøkkenet eller skal det stå fritt?

Våre vinskap for plassering under benk installeres veldig ofte inn i kjøkken. Vinskap for integrering gir det du kaller et sømløst utseende. Dette oppnås ved at modellene har en avtagbar sokkel og at ventileringen isteden finner plass med en ventilasjonsrist i kjøkkenets sokkel. Integreringsmodellene kan også brukes til frittstående plassering.

Våre vinskap for innbygging har derimot en fast sokkel, og bygges inn ved skapet skyves inn mellom to kjøkkenseksjoner. Dette betyr at sokkel-listen avsluttes på hver side av skapet. Innbyggingsmodeller kan også brukes til frittstående plassering.

Hos oss finner du også vinskap for sømløs integrering i høyskap, som i motsetning til våre benk-modeller ikke kan plasseres frittstående. Det finnes også mange gode eksempler av kunder som bygger inn store frittstående vinskap på en fin måte.

4. Ønsker du én eller to temperatursoner?

Mange tror at det kun er hvitvin som skal serveres avkjølt, men rødvin anbefales også å være avkjølt ved servering. Rødvin er faktisk bedre dersom den serveres i lavere temperaturer enn romtemperatur. Hvitvin er ofte best ved 10-14 grader og rødvin fra 14-18, alt etter stil og type.

Ønsker du riktig oppbevaring av både hvitvin og rødvin, anbefaler vi derfor våre vinskap med to ulike temperatursoner. Da kan du servere både hvitvin og rødvin til sin rette temperatur, fra det samme vinskapet. Skal du bruke skapet til lagring av vin over tid anbefaler vi å sette temperaturen til 12 grader.

NB! Dersom vinskapet skal stå i omgivelser som har lavere romtemperatur enn 18 grader, kan det være lurt å velge et to-soners skap. Det har funksjonalitet for å varme opp, mens et en-soners skap kun kan kjøle.

Du kan lese mer om servering av vin her!

 

Hvilke forskjeller er det på de ulike vinskapene?

Frittstående vinskap

Et frittstående vinskap kan som navnet tilsier, stå fritt. Det gjør at du kan plassere det akkurat der du måtte ønske. Frittstående modeller byr på mange muligheter, og kan enkelt flyttes hvis det er ønskelig.

Frittstående vinskap bør ha litt avstand til veggen bak og til møbler. Det kan være greit å huske på når du skal finne ut hvor vinskapet skal stå.

Se utvalget
Ulike typer vinskap, frittstående vinskap

Integrering under benk

Et integrert vinskap kan installeres under kjøkkenbenken. Man integrerer det sømløst i resten av kjøkkenet ved å trekke kjøkkenets sokkel foran, med en integrert ventilasjonsrist i. Slik vil vinskapet inngå som en naturlig del av helheten.

Til kategori
Ulike typer vinskap, integrerte vinskap

Innebygde vinskap

Innebygde vinskap er litt enklere å installere enn et integrert vinskap, og de trenger ikke den samme plassen rundt som en frittstående vinskap. Dette er fordi ventilasjonen er foran på skapet. Du kan enkelt bygge inn denne type vinskap der det er plass, for eksempel der det tidligere har vært et skap.

Husk at skapet krever stikkontakt, og at du må plassere det slik at døren(e) kan åpnes helt opp.

Til kategori
Ulike typer vinskap, innebygde vinskap

Integrering i høyskap

Vi har ulike størrelser vinskap for installasjon i kjøkkenets høyskapskrog. Vinskapet integreres sømløst i kjøkkenet, på samme måte som en integrert stekeovn eller kaffemaskin. 

Tips: Mange bytter nå ut kaffemaskinen til et vinskap!

Til kategori

Vinlagringsskap

Er du en vinentusiast som ønsker å lagre vin over flere år, bør du definitivt velge et vinoppbevaringsskap. Disse vinskapene etterligner forholdene i en vinkjeller, og vil under lagringsprosessen plukke ut hele vinens smaksregister.

Bør du velge et vinskap eller et vinlagringsskap? Les vår guide her!

 

Ulike typer vinskap, vinlagringsskap

Lurer du på hvordan du best oppbevarer eller lagrer vin, kan du lese våre «5 gylne regler – Hvordan oppbevare vin riktig»

Har du spørsmål?
Temptech har flere enn 75 ulike vinskapmodeller og vi hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål når du skal finne vinskapet som passer perfekt til deg og dine behov.

Ta kontakt med oss her!

Price Based Country test mode enabled for testing Italia. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari